Back to All Events

Filmklubb

FILMVISNING: OUAGA GIRLS

En grupp unga kvinnor har av olika anledningar hamnat på bilmekanikerskolan i Ouagadougou. Det är inget de valt själva, men i ett land med en ungdomsarbetslöshet på 52 procent är jobben en het fråga. De unga kvinnorna befinner sig precis i det sköra skede i livet när deras drömmar, önskningar och mod ställs mot åsikter, rädslor och samhällets förväntningar på vad en kvinna ska vara.

Regi: Theresa Traore Dahlberg
Medverkande: Adissa Balboné, Bintou Konate, Catherine Nea, Chantale Nissougou, Dina Tapsoba, Marthe Ouedraogo, Mouniratou Sedogo, Nathalie Yanogho och Rose Kientega

Innan filmen samtalar regissören Theresa Traore Dahlberg och scenkonstnären Francine Agbodjalou. För att få vara med på våra filmvisningar behöver du bli medlem i bibliotekets filmklubb. Det blir du enkelt på plats och då får du ett eget medlemskort gratis.

✰ Podium är en nyskapande kulturförening som erbjuder kreativa aktiviteter och trygga mötesplatser för unga som identifierar sig som tjejer, icke-binära och transpersoner. 

Det här eventet görs med stöd av Arvsfonden.

Earlier Event: October 13
Streetart Camp
Later Event: November 22
Podium Filmklubb