Back to All Events

Filmklubb

Filmvisning: DRÖM VIDARE


Dröm Vidare är ett drama om Mirja och hennes tjejkompisar i förorten, där vänskap och drömmar ställs på prov. Mirja måste hitta sin plats efter att ha avtjänat sitt fängelsestraff. När hon skaffar ett jobb som hotellstäderska börjar hon leva ett dubbelliv. Hon slits mellan sin sjuka mor och sin äldsta vän som alltid varit hennes riktiga familj. 

Regi av Rojda Sekersöz
Medverkande: Evin Ahmad, Segen Tesfai, Gizem Erdogan och Malin Persson.

Efteråt blir det samtal med Systrar Runt Hörnet om att försöka gå sin egen väg samtidigt som både vänner och samhälle förväntar sig något annat. Systrar Runt Hörnet är en förening för tjejer i åldrarna 13-18. Dem jobbar för att stärka tjejer och erbjuder ett safe space, en plats där ingen dömer.

För att få vara med på våra filmvisningar behöver du bli medlem i bibliotekets filmklubb. Det blir du enkelt på plats och då får du ett eget medlemskort gratis.

✰ Podium är en nyskapande kulturförening som erbjuder kreativa aktiviteter och trygga mötesplatser för unga som identifierar sig som tjejer, icke-binära och transpersoner. 

Det här eventet görs med stöd av Arvsfonden.

Earlier Event: July 1
Podium på Almedalen
Later Event: September 30
Spoken Word Final